The house H

The Dutch architect Wiel Arets He was born in 1955. After graduating in 1984 from the Technical University of Eindhoven, he founded Wiel Arets Architect & Associates in his hometown, Heerlen, The Netherlands. In 1986 he participated in the creation of the architecture magazine Wiederhall. In 1988 he began teaching at the AA in London and in 1993 he began the preparation of a project for the Academy of Art & Architecture, in Maastricht, Holland, which introduced him to the elite of current architecture. Between 2007 and 2009 he carried out the project of the house H , which was built in 2011.

The unusual house H 1

The house H is a project developed for a marriage of artists (dancer and actor) who are also garden designers, is located in a residential neighborhood of Maastrich, Holland. The structure of the house is based on two concrete slabs covered with glass and is set on a previous garden, which already existed before the construction of the house.

The unusual house H 2

The unusual house H 3

The unusual house H 4

The two concrete slabs form the floor of the first floor and the roof of the house, are supported by small concrete columns. The walls of the house inside and outside are glass, in different gradients of transparency, from full visibility to full opacity.

The unusual house H 6

The unusual house H 7

The unusual house H 8

All the interior space of the house is open, except for the two bathrooms, the rest is a large loft that the owners can structure at will with mobile furniture and curtains. The staircase to the upper floor was conceived as a sculpture, hanging from the ceiling and does not rest on the ground floor. There is an empty space between the part that hangs and the three large steps raised on the ground and that also serve as a storage area.

The unusual house H 9

The unusual house H 10

The bathroom, located on the first floor, is a space that breaks the perfect cubicity of the house. Since it is installed in a cantilever of said plant, the only point where the structure of the upper floor exceeds that of the lower one. It highlights the sense of privacy, even separating or forming an addition to the basic structure of the house.

Photos: minimalissimo.com

Loading ..

Recent Posts

Loading ..