A house for a photographer

The spectacular landscape where this house is located demanded an elegant but simple architectural design. This house was built in 2011 on the land occupied by an abandoned quarry in the Brecon Beacons National Park in Wales, Great Britain.

House of a photographer 1

Due to the complexity of the terrain, a narrow depression, the architects of Hyde + Hyde , the architecture studio responsible for this design, decided to opt for an elongated and narrow construction that was not drowned by the walls of the land. In order to receive as much natural light as possible, they opted for a overgrown construction .

House of a photographer 2

The construction is based on a concrete slab made in cantilever and with an insulating treatment both inside and outside that guarantee a good use of the energy for the air conditioning of the house.

House of a photographer 3

Straight and clear lines reduce the design of the house to the minimum expression, open and integrated into the landscape. The outer covering of the house is made with corten steel plates, a steel of peculiar characteristics, its surface is quickly oxidized creating a protective layer. The appearance of this material in a short time gives it special aesthetic qualities.

House of a photographer 4

Inside the walls are lined with injected polyurethane sandwich panels, consisting of two oriented chipboards (OSB) and an intermediate layer of polyurethane. In large part the panels have been left bare to serve as background for the photographer's work.

House of a photographer 5

The steel sheets corten steel connect the house with the appearance of the local barns, a way to achieve a certain landscape coherence.

House of a photographer 6


House of a photographer 7

The façade of the house facing the entrance and the clearest part of the depression is totally formed by glass, a way that the maximum natural light enters the house.

Photos: hydearchitects.com

Loading ..

Recent Posts

Loading ..